olejek rycynowy

Czarny olejek rycynowy – cudowny kosmetyk!

Jamajski olej rycynowy – co to w ogóle jest i czym się wyróżnia od normalnego oleju rycynowego, który znajdziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle korzystniejsze, iż warto właśnie w niego lokować?

Olejek rycynowy posiada dużo zastosowań w pielęgnacji. Szczególnie wykorzystywany jest do wzmacniania i kosmetyki włosów. Oprócz tego niejednokrotnie jest również wykorzystywany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia jamajski olejek rycynowy i czemu wybrać olejek Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia metoda jego wytwarzania. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała oraz nie zamyka porów, co ma potęzne znaczenie przy pielęgnacji włosów a także skóry. Po drugie jest to kosmetyk w zupełności naturalny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

Jak używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

Głównie należy pamiętać o systematyczności dlatego że bez tego możemy nie uzyskać planowanych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to znacznie więcej czasu. W internecie można znaleźć sporo propozycji uzytkowania tego typu preparatów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest używanie jamajskiego oleju rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu należy starannie usunąć preparat. Olej należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten idealnie sprawdza się także w przypadku brwi jak również rzęs. W przypadku rzęs trzeba uważać by preparat nie dostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzytkować dwa-trzy razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach zobaczyć satysfakcjonujące rezultaty. Jeśli chodzi o brwi to częstość użykowania jest zbliżona. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności porządnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku zlikwidować.